PR & KOMMUNIKATION


strand_återigen

En gång för länge sedan bestämde jag mig för att bli journalist. Tills den dagen jag fick responsen på folkhögskolan att mina artiklar inte var tillräckligt ”granskande”. Jag hade ett mer strategiskt tillvägagångssätt. Det blev min ingång i den spännande världen av kommunikation. Med en fot i journalistiken och en fot i strategisk kommunikation kan jag erbjuda en unik mediakompetens. Jag har en bra känsla för medier och har vana att kommunicera såväl i text, i print, på webb och i sociala medier. Jag har även en passion för grafisk design och har arbetat med kommunikation i hela ledet från idé, via text och bild till design.

Min akademiska bakgrund, en treårig utbildning kallad PR- och informationsprogrammet på Örebro universitet (numera Medier, kommunikation och PR) har lagt en stabil och användbar grund inom Media- och kommunikationsvetenskap. Genom utbildningen har vi berört ämnen som kriskommunikation, kampanjarbete och sociala medier, bland mycket annat. Den sista terminen studerade jag på prestigefulla University of Zürich, i kurser på engelska med statsvetenskap och utrikespolitik som grund.

Genom utbildningen har vi arbetat i team och genomfört kampanjer för både Hyresgästföreningen och Länsstyrelsen. Jag har även under våren 2016 praktiserat hos LRF Gotland med uppgifter som grafisk produktion, publicering i sociala medier och artikelskrivande. Vid sidan av detta har jag varit frilansade kommunikatör på Gotlands skördefestival. Mellan 2016 och 2018 var jag ansvarig för all extern kommunikation på Gotlands folkhögskola. Nu arbetar jag som skribent/ journalist/copy writer på Roxx Communication Group AB.