Perspektiv på pengar, del 2


Den andra delen av mina tips för en hållbar ekonomi här i världens dyraste land. Den första delen hittar du här.

  1. Promenera och njut

Schweiz generellt är känt för sina vackra vyer över Alperna, jag promenerar alltid gärna och mycket. Det är en säker stad att gå till fots i, de flesta stannar direkt vid övergångsställena precis som i Sverige. Akta bara för spårvagnarna och kollektivtrafikens bussar! De har företräde…

  1. Sparbillette

Något annat Schweiz är känt för är deras fantastiska kollektivtrafik, snabbt och smidigt. Online går det att fynda billiga sparbiljetter för halva priset! Allt är väldigt nära och enkelt att ta sig till. Många städer går att åka till över dagen – då sparar man ju också in hotellkostnaden! Win-win!

  1. Som student – utnyttja det!

Kolla upp studentrabatter, ett hett tips är att gå på grupp-aktiviteter anordnade av ESN. De får ofta grupprabatter, för det brukar vara väldigt billigt! Ät billigt på skolans restauranger och fördrinka innan festen med nyvunna vänner!

  1. Åk skidor i andra länder än i Schweiz

Egentligen bara på grund av det faktum att det är fruktansvärt dyrt. I alla fall om man behöver hyra utrustning. Då har Österrike lite snällare priser!

  1. Njut av landets delikatesser

Vissa saker är dyrare i Schweiz än i Sverige, vissa saker är billigare. Festa loss på någon av alla landets ostar, chokladsorter eller kanske lite vin? Det går att hitta många viner till bra priser här.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>