Hej från bubblan 1 comment


Hej från den lilla bubblan jag pratade om i förra inlägget. Zürich-bubblan. Nu är leken slut och det är dags för tentaperiod deluxe. Det skrämmer skiten ur mig, ärligt talat! Jag har försökt att samla några punkter som jag ska försöka hålla mig till när det kommer till disciplin. Något som inte är alldeles enkelt när solen skiner som aldrig förr utanför fönstret och lusten att göra något kreativt bubblar och sprakar i hela kroppen. Jag har svårt att sitta still när världen är så vacker och grönskande utanför fönstret, men nu får det bli andra bullar. Detta är min lista över mitt nya, disciplinerade liv för 6-7 veckor framåt. Here we go!

1. Gå upp i tid varje dag.

Nu är det slut på sovmorgnarna till klockan åtta eller ibland även nio (!) på vardagarna. Det är alldeles för enkelt att ligga och dra sig på morgnarna när man inte har någon särskilt tid att passa.

2. Skaffa rutiner, på riktigt.

Med detta menar jag att försöka ha en nio-till-fem-dag när det kommer till skolan. En åtta-timmars arbetsdag ska jag försöka motsvara.

3. Läs det viktigaste och gör det ordentligt.

I stället för att läsa tusentals sidor (jag skojar faktiskt inte, ska jag läsa alltihop blir det ett par tusen sidor) fokuserar jag på det viktigaste. Koncentrerar det mesta till det som sägs på föreläsningarna, det borde vara det viktigaste.

4. Röja uppsatser ur vägen först.

En del kurser har inte en skriftlig salstentamen utan examineras via uppsatser. Detta är ju skönt att bli av med så fort det bara går. Kan bli lite av en utmaning då föreläsningarna inte är färdiga än, men jag tänkte göra vad jag kan.

5. Summera, summera, summera.

Tänkte försöka mig på det där med färgglada summeringar i mindmap-form. Tror det är det enklaste sättet att lära sig!

Det absolut viktigaste står dock inte med på disciplin-listan. Men det är otroligt viktigt att fortsätta komma ihåg att ha roligt! Det ska jag försöka göra, jag vill verkligen ta vara på de få månader som är kvar nu. Jag älskar att vara här!

Nu kör vi!

Nu kör vi!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

En tanke om “Hej från bubblan