En snöbomb kommer lastad! 1 comment


Vi hade sedan en tid tillbaka haft lite lösa planer på att åka skidor förra helgen. Kvällen innan backade allihopa ur och envis som jag är bestämde jag mig för att åka själv! Rätt galet i och med att jag inte åkt så mycket förut och bara sovit ett fåtal timmar kvällen innan. Men jag ställde ändå klockan och en titt utanför fönstret på den klarblåa himmelen kvart i sex på morgonen avgjorde saken. Självklart hade jag lite tvivel på ifall jag skulle klara det, vad skulle hända om jag ramlade och inte kunde ta mig upp själv? Vad skulle hända om jag råkade köra ner i en backe jag inte klarade av? Tänk om jag tappar ena skidan när jag ramlar? Lite sådant snurrade i mitt huvud när jag tog tåget. Jag kände inte till området eller pisterna. Backarna är ju rätt annorlunda från hemma, där man börjar ungefär på samma höjd som den högsta pisten i Åre är på…

Men det gick som en dans! Lånade en hjälm från en kompis, ramlade inte en enda gång. Råkade köra fel en gång i backen och fick ta av mig skidorna och gå uppför några meter. Då kom det direkt en skidlärare och undrade lite försynt hur läget var. Engelberg, platsen jag åkte till, var fullt av turister en dag som denna och svenska hördes i mina öron titt som tätt. Kändes tryggt på något sätt. Att vara ett med naturen, att få åka i sin egen takt och förmåga, känna tystnaden och bara ta del av de fantastiska vyerna gjorde det hela otroligt värt det. För att inte nämna att få gå före i liftköerna! Det var fantastiskt att åka ensam! Och detta kommer definitivt bli en av de bästa minnena från Zürich, det känner jag redan nu. Dels på grund av det fantastiska vädret, men också för att jag vågade och kunde. Man klarar av så mycket mer än vad man tror.

Alla bilderna är tagna direkt från mobilen, oredigerade. Förstår ni hur brutalt vackert det var? Klickar ni på bilderna blir de större.
IMG_2047 IMG_2048 IMG_2052 IMG_2059 IMG_2069 IMG_2071 IMG_2085 IMG_2091

IMG_2080[1]

Avslutar med en bild från toppen där jag stod som hypnotiserad mot slutet på dagen.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

En tanke om “En snöbomb kommer lastad!