Ett besök på chokladfabrik 4 comments


Ända sedan jag kollade upp ESN’s aktiviteter i julas fastnade jag för ett särskilt, att besöka en chokladfabrik. Och i helgen bar det av. Vi gjorde egen choklad (!), såg oss omkring bland maskinerna i fabriken och fick handla på chokladfabrikens outlet. Det var helt klart över förväntan.

Ever since I looked up the activities organised by ESN during the last christmas holiday, I looked forward to one particular event the most. To visit a chocolate factory. This weekend it finally happened! We made our own chocolate (!), had a look around in the factory and went shopping at the outlet of the factory. Everything was even more fun than I expected.

IMG_6529_red

Chokladfabriken var belägen rätt långt ute på landet, i en by kallad Flawil. Såhär såg det ut när man hoppade av bussen.

IMG_6531_red

Silvia visade oss hur vi skulle gå tillväga.

IMG_6533_red

Skydd för kläder och hår för att hålla allt så hygieniskt som möjligt.

IMG_6536_red

Steg 1: hälla i formen.

IMG_6541_red

Steg 2: Banka bort alla luftbubblor genom att slå plastformen hårt i bordet några gånger. På det här sättet flöt även chokladen ut i formen.

IMG_6550_red

Steg 3: Smaksättning- och dekoreringsdags! Det fanns olika typer av peppar, kokos, vaniljpulver, salt, nötter…

IMG_6558_red

Steg 4: Dokumentera slutresultatet ;)

Sedan in i kylen! Efter det väntade en film om chokladens process, från kakaoböna till färdiginpackad chokladkaka. Sedan bar det av till en by 700 meter över havet, Saint Gallen. Bilderna från den staden får ni se någon annan gång inom en snar framtid.

And then in to the fridge! After that we watched a movie about the process of the chocolate, from cacao bean to chocolate bar. Later on we took off to a village located 700 above sea level, Saint Gallen. I will post more pictures from that city another time in the near future.

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

4 tankar om “Ett besök på chokladfabrik